06 47 13 22 84  |  info@marretwijnker.nl

Marret Wijnker

Mijn pad

Bijna 20  jaar heb ik gewerkt bij gemeenten en in de publieke gezondheidszorg. In uiteenlopende functies gericht op inhoud, organisatie, bedrijfsvoering en veranderprocessen. Na een verandertraject te hebben begeleid, waarbij de formele resultaten waren opgeleverd, hadden we toch niet bereikt wat ik voor ogen had. Ik was op zoek naar meer diepgaande en daardoor duurzame manieren van veranderen. Eind 2018 koos ik volledig voor het ondernemerschap.

Als organisatiecoach ontdekte ik onder meer het belang van individueel commitment. Commitment aan de verandering en aan jezelf om naar jouw rol in het geheel te durven kijken. Dat maakte mij nieuwsgierig. Wat beweegt mensen om wel, of juist niet naar zichzelf en hun eigen rol in het geheel te kijken?
Ik volgde een opleiding tot beroepscoach, om mijn klanten persoonlijk beter te kunnen begrijpen en begeleiden. Daar leerde ik vooral naar onze mentale (gedachten, overtuigingen) en emotionele (gevoel, emoties) laag te kijken. Ik miste tools om dieper te kijken en blokkades daar op te lossen. Een voorbeeld: als je een keer gebeten bent door een hond, weet je (mentaal) dat een volgende hond zeer waarschijnlijk niet zal bijten. Jouw lijf echter heeft, voordat je verstand dat heeft bedacht, de schrikreactie alweer gemaakt. Die is nog aanwezig in jouw lijf.
De tools om dieper te kunnen werken, ook fysiek (lichaam) en spiritueel (zingeving, intuïtief, energetisch) heb ik geleerd in mijn opleiding tot en ervaring in het transformatief coachen van mijn klanten. In deze manier van werken heb ik geleerd en ervaren dat alle antwoorden aanwezig zijn in onszelf en hoe we daar toegang tot hebben. Een ongekend potentieel.

Op LinkedIn vind je mijn CV.

 

Mijn ambitie

Wat mij verwondert is dat we, juist in onze wereld van welvaart en mogelijkheden, zo veel tijd en aandacht besteden aan wat we niét willen. Zowel persoonlijk als in de samenleving. We kunnen veel meer tot stand brengen dan we nu denken en doen. Als we ons bewust zijn van de blokkades die ons in de weg staan en we bereid zijn om deze blokkades aan te kijken en op te lossen, kunnen we een mooier leven en een mooiere wereld creëren voor onszelf en de generaties na ons. Zodat ook zij deze welvaart en mogelijkheden zullen genieten.

 

Mijn kracht

Van huis uit heb ik een oervertrouwen in het leven en de mogelijkheden van mensen. Ik ben ervan overtuigd dat de oplossing voor een vraagstuk in onszelf te vinden is. Hier begint voor mij ook elke verandering in de mens, een organisatie en de samenleving. Verandering ontstaat wanneer mensen zich open stellen voor transformatie; een proces naar weten wie je in wezen bent, welke blokkades je hebt op te lossen en wat je te doen hebt, daarbij kunnen aansluiten op je omgeving en open staan voor dat wat wil ontstaan. Daar is bewustzijn, moed, daadkracht en oefening voor nodig. Hier begeleid ik je graag bij.

Mensen ervaren mij als verbindend, waarachtig aanwezig, ruimte gevend en oplossingsgericht.

marret_wijnker

Mijn missie

Ik draag bij aan de bewustwording van wat wij mensen en organisaties wél willen, zodat we met elkaar een mooiere wereld creëren. Voor onszelf én de generaties na ons.

Ontwikkeling en certificering

Aan de Universiteit Maastricht heb ik Gezondheidswetenschappen gestudeerd. Vervolgens heb ik opleidingen gevolgd onder meer in Bedrijfskundig procesmanagement, Organisatie coaching (Executive coaching, Team coaching en Organisatie coaching) en Transformatief coachen.

Ik ben gecertificeerd en geaccrediteerd Beroepscoach Practitioner en gediplomeerd Register Organisatiecoach. De NOBCO is de beroepsorganisatie voor coaches, hiervan houd ik de ethische gedragscode aan.