06 47 13 22 84  |  info@marretwijnker.nl

Bezinningsweekend voor twee

Verbinding met jezelf en elkaar

We zijn druk met van alles; gezin, carrière, de buitenwereld en sociale contacten. Hierdoor komen we vaak niet aan onszelf toe. Hoe zou het zijn eens een weekend ver van alle dagelijkse drukte door te brengen? Samen met iemand die je dierbaar is; je partner, moeder, vader, dochter, zoon, broer, zus, vriend, vriendin of… Een lang weekend bezinnen en genieten van de rust, in een gastvrij klooster en schilderachtige tuin aan de Maas, waarin we samen optrekken én ruimte is voor jezelf en elkaar. Hoe klinkt dat?

Waarom is dit een bijzonder weekend?

In deze inspirerende omgeving staan we stil bij vragen waar je in het dagelijks leven nauwelijks aan toekomt. Levensvragen zoals:

  • Wie ben ik?
  • Wat is de grond van mijn bestaan?
  • Wie of wat inspireert mij?
  • Wat geeft mijn leven zin?

Dat zijn serieuze vragen, waar we op een ontspannen manier mee omgaan. Je komt samen met iemand die je lief is. Je beleeft het weekend samen en dat versterkt jullie band.

Het weekend bestaat uit dagdelen met voldoende rust en eigen tijd. We gebruiken verschillende werkvormen en er zijn deelmomenten in de groep. Of en wat je deelt is overigens geheel aan jou. Een bijzondere ervaring, horen we terug van deelnemers, is onze ‘empathy walk’ langs de Maas of door de tuin.

Eerdere deelnemers over het weekend

Wanneer: Donderdagmiddag 19 juni tot en met zondagmiddag 22 juni 2025.
Waar: Missiehuis St. Michael aan de St. Michaelstraat 7 in Steyl, bij Venlo. Er zijn één- en tweepersoonskamers beschikbaar.
Kosten: € 650,- per persoon incl. programma, 3 overnachtingen, 3x ontbijt, 3x lunch en 3x diner,  doorlopend koffie/thee en btw.
Begeleiders: Marret Wijnker en Jos Wijnker

Wie zijn Jos en Marret?

Jos (1978) en Marret (1976) zijn broer en zus. Geraakt door dit weekend, dat ze beiden meerdere keren volgden en opgeleid door geestelijk vader dr. Kees Maas svd, nemen ze het stokje van hem over. Hetzelfde beproefde concept, vormgegeven in eigentijdse kleur en klank. Vrij van geloofsovertuiging.

jos

“Mijn naam is Jos Wijnker, man van Michella en vader van Pien, Siem en Niek. We wonen in Oude Niedorp. Ik werk in het managementteam bij een technologiebedrijf. Mijn vrije tijd breng ik door met mijn gezin, met (hard)lopen, lezen of met spelen op m’n gitaar.

Na mijn opleiding Logistiek & Economie ben ik Sociale Wetenschappen gaan studeren. Tijdens mijn studies is een belangrijke basis gelegd voor mijn interesse in mens en maatschappij.

Mensen omschrijven mij als verbindend, optimistisch, toegankelijk en betrokken. Ik kan goed luisteren. Deze eigenschappen komen goed van pas in mijn werk en bij onze weekenden in Steyl aan de Maas.

In verbinding kan (bijna) alles, dat is mijn overtuiging. Door vragen te stellen en te luisteren ontstaat er ruimte voor ieders eigen verhaal, met boeiende inzichten als resultaat.

Afbeeldingsresultaat voor linkedin button

marret

“Mijn naam is Marret Wijnker. Samen met Bas en onze kinderen, Madelief en Dorus, woon ik op onze prachtige stek in Hoogwoud, waar ik ook mijn coachpraktijk heb.
Met mijn broer faciliteer ik dit prachtige weekend. Dankbaar dat we samen het stokje en het vuur overgedragen hebben gekregen van Kees.

Verbinding, met mezelf, met de ander en mijn omgeving, is een belangrijk thema in mijn leven. Daarbij ben ik nieuwsgierig naar wat er nog meer is. Met een katholieke achtergrond ben ik bekend met religie. Niet praktiserend, ervaar ik bij mezelf en vele mensen om mij heen wel de behoefte aan zingeving, verdieping en nieuwsgierigheid naar wat is er nog meer…

Deze behoefte en mijn nieuwsgierigheid naar hoe anderen dat ervaren komen terug in dit weekend.”

Afbeeldingsresultaat voor linkedin button

Ontstaan van het weekend

Soms begin je iets, wat later van lange adem blijkt te zijn. Dat was zo met een weekend, dat ik in juni 1990 mocht geven aan een tiental echtparen. Ik droomde ervan deze mij bekende mensen een ervaring te laten opdoen van thuiskomen bij zichzelf, thuiskomen bij elkaar en thuiskomen bij God. We zouden samen een lang weekend het avontuur aangaan en wel ‘Een stijlvol weekend in Steyl, met Maas aan de Maas’, zoals het van toen af ging heten.

En dat gebeurde zo vijftigmaal in de loop van de laatste 32 jaren. De deelnemers kwamen uit het hele land. De samenstelling werd steeds diverser: waren het eerst enkel gehuwden, later kwamen er jongeren bij, alleen gaanden, vader en dochter, moeder en zoon, vrienden en vriendinnen, telkens koppels. Deze variatie maakte het weekend steeds rijker. Zo hebben er in die jaren ongeveer 1.000 mensen aan deelgenomen en was het elke keer een hoogtepunt. Niet iedere deelnemer noemde zich gelovig, niet ieder was religieus ingesteld. Wel was en voelde iedereen zich welkom. En dat schiep vanaf de eerste avond een band van vertrouwdheid.”

aldus dr. Kees Maas, geestelijk vader van dit bijzondere weekend. Kees heeft in augustus 2022 zijn 50e en laatste “Stijlvolle weekend in Steyl met Maas aan de Maas” begeleid. “Maar,” zegt Kees, “het verhaal gaat door …”.

Kees draagt zijn vuur aan ons over

Het verhaal gaat door..

Beiden werden wij zeer geraakt door zowel de inhoud en de sfeer, als de wijze waarop Kees het weekend faciliteert.

Jos: “Toen ik jaren geleden na mijn eerste weekend terugreed met Michella, zei ik tegen haar: ‘jeetje, als je dat toch kan, zo een weekend faciliteren’. Ik was diep onder de indruk”.

Nadat wij de afgelopen jaren bij Kees in de leer zijn geweest, zowel als deelnemer en als begeleider naast hem, hebben we vorig jaar ons eerste weekend gefaciliteerd. Wat een prachtige groep mensen mochten we begeleiden, wat een prachtig programma en wat een voorrecht om dit, als broer en zus, samen te mogen doen.

Marret: “Waar ik naar uitkijk is om een weekend te mogen vertoeven in de fijne bedding en sfeer van deze prachtige locatie, waarin we durven stil staan, bij onszelf, bij elkaar en dat kunnen delen. Het brengt ons een stapje dichter bij wie we werkelijk zijn”.

Vol verwachting kijken wij dan ook alweer uit naar ons tweede weekend in mei dit jaar. We gaan onszelf en elkaar wat beter leren kennen en samen ontdekken wat er nog meer is. Noem het spiritualiteit, noem het verdieping, zingeving, inspiratie, het komt aan bod. In de sfeer van de groep, die elke keer weer anders is.

 Je bent van harte welkom bij dit prachtige weekend!

Programma

Donderdag

17.00     Ontvangst
18.00     Broodmaaltijd
19.30     Welkom en inleiding van het programma 
20.00    WIE BEN IK, vanuit verschillende perspectieven
21.30     Afsluiting avond

Vrijdag

08.00     Ontbijt
09.00    Vervolg WIE BEN IK, vanuit verschillende perspectieven
10.30     Pauze met koffie/thee
11.00     Vervolg WIE BEN IK, vanuit verschillende perspectieven
12.00     Warme lunch en vrije tijd
15.00     JIJ EN IK, met wandeling
18.00     Broodmaaltijd
19.00     Rondleiding klooster 
21.30     Afsluiting avond

Zaterdag

08.00     Ontbijt
09.00     JIJ, IK EN…. Is er nog meer?
10.30      Pauze met koffie/thee
11.00       Vervolg JIJ, IK EN…. Is er nog meer?
12.00       Warme lunch en vrije tijd
15.00       ZINGEVING aan mijn bestaan
18.00       Broodmaaltijd
19.00       Vervolg ZINGEVING aan mijn bestaan
20.30       Gezellig samenzijn

Zondag

08.00     Ontbijt
09.00      INSPIRATIE in mijn leven
10.30       Pauze met koffie/thee
11.00        SPOREN die ik nalaat
12.00        Warme lunch
13.00        Oogsten
14.00        Weer huiswaarts